Hotstone massage

Wat is HotStone massage?

HotStone Massage is een behandeling met behulp van warme stenen. Het is een totaal ontspannende massage, die op dit moment behoort tot één van de meest gevraagde behandelingen in kuuroorden, Spa's en sauna's.

De massage met de verwarmde basalt stenen, ca. 45 gr. C., werkt heerlijk ontspannend. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en botten. In Europa is het een relatief nieuwe vorm van massage, terwijl het al eeuwen oud is.

Terwijl de warmte je lichaam in dringt zorgt de druk van de 'hete stenen' er tevens voor dat je energie weer terug vloeit in je lichaam. De warmte kan spanningen verlichten, het geeft je een gevoel van welzijn en biedt ook de kans om dieper en effectiever door te werken bij chronische pijn in bijvoorbeeld de onderrug.

Een hotstone massage bestaat uit verschillende handelingen:

er worden verwarmde stenen op diverse plaatsen op je lichaam geplaatst, zelfs onder de voetzolen die goed worden afgedekt om de warmte te behouden
nadat een andere plaats met speciale olie is ingesmeerd, wordt er gemasseerd met de warme stenen, waardoor de spieren lekker opgewarmd worden
dit wordt op diverse plaatsen van het lichaam gedaan, meestal de gehele rug, nek, schouders en benen
door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren waardoor het ontgift. De afvalstoffen worden afgevoerd en het stimuleert de orgaanfuncties, waardoor het lichaam weer in balans gebracht wordt.

De geschiedenis van deze massagevorm gaat al heel lang terug. De Indianen hadden deze vorm van massage al in Amerika terwijl er in Japan ook een eigen vorm bestaat. Verwarmde lava- of basaltstenen werden hierbij gebruikt om het lichaam te masseren. Deze afgeronde stenen zijn afkomstig uit vulkanen en zijn door de jaren/eeuwen heen onder invloed van vooral water en zand prachtig gepolijst. De basaltstenen zijn zeer rijk aan ijzer en magnesium, waardoor ze de warmte goed opslaan, langer vasthouden en op een natuurlijke wijze geleidelijk de warmte aan het lichaam doorgeven. Ze zijn relatief licht, voelen zacht en heerlijk warm aan. Iedere steen is uniek van grootte en vorm. Volgens de Indianen zijn ze gevormd door de vier elementen: water, wind, aarde en vuur.
 

HotStone massage is met name geschikt voor of bij:

     -spanningen
     -stress
     -spierproblemen
     -Gewrichtsproblemen zoals artrose en reuma (mits niet ontstoken)
     -Spijsverteringsproblemen
     -Slechte doorbloeding
     -Fibromyalgie
     -En . . . . . natuurlijk vooral voor mensen die zich eens lekker willen laten verwennen door de enorme weldaad van de HotStone massage.

Denk hierbij bovenal aan de 4 "O"s:

     -Onthaasten
     -Ontstressen
     -Ontspannen
     -en Ontknopen

De massage krijgt een persoonlijke 'touch' door uw eigen keuze voor de te gebruiken massage-olie. U kunt kiezen uit drie verschillende varianten:

     -Experience: een Oosters getinte olie met een holistische werking

     -Enjoy: een zacht geurende olie die vochtafdrijvend en ontslakkend werkt

     -Spirit: een krachtige olie die ontkrampend werkt op spieren en gewrichten.

Vraagt u gerust naar de diverse mogelijkheden om deze massage te boeken. Het kan aanvullend op een gewone behandeling of we maken er een aparte afspraak voor.

Meestal duurt de behandeling ca. 50 minuten.