De reumatische voet

Mensen die aan reuma naar lijden kampen vaak met problemen aan hun voeten, speciale zorg is dan gewenst.

Ontstekingsprocessen in de voet, denkend aan de gewrichtjes van de tenen of de enkels, die veelvuldig zijn ontstoken, geven vaak problemen. Daardoor ontstaan vaak vergroeiingen aan de tenen of de voet in zijn geheel.

Verschuivingen van de vetkussentjes onder de bal van de voet kunnen likdoorns en veel pijn veroorzaken. Of eelt op de huis van de gewrichtjes van de tenen waaronder zich een slijmbeursje ontwikkelt wat het gewrichtje wil beschermen.

Daardoor ontstaat er soms een verandering van de stand van de voet wat weer andere problemen in het lichaam kan veroorzaken.

Veranderingen in de teennagels doordat de tenen in de verdrukking komen als er een standsverandering is gekomen, te denken aan verkleuringen, verdikkingen van de nagels, eeltvorming onder de nagels of ruwe, brokkelige, brosse of gespleten nagels.

Als gevolg van reuma kunnen mensen veel complicaties aan hun voeten krijgen, reden genoeg om uw voeten regelmatig te laten nakijken en uw nagels op een verantwoorde manier te laten knippen.