Eelt verwijderen

Eelt op de voet, meestal de hiel, is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van de huid, de zgn. hoornlaag. Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk en wrijving. Overmatige eelt aan uw voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten, zoals een branderig gevoel. De hoornlaag aan de buitenkant van de voet schilfert, onder normale omstandigheden, regelmatig af. Overmatige eeltvorming ontstaat wanneer door extra druk of wrijving de huidschilfers niet naar buiten weg kunnen. Overigens is 'normale' eelt een natuurlijke beschermlaag, bijvoorbeeld op de bal van de voet en onder de hiel. Dit zijn de plaatsen waar wij op staan, de zgn. drukpunten van de voet.

Bij veel mensen wordt de natuurlijke beschermlaag te dik en gaat dan pijn doen bij het lopen. Dit overtollige eelt wordt door de pedicure deskundig weggesneden en vervolgens glad gefreesd tot een normale dikte. Eventuele eeltpitten worden hierbij ook verwijderd. Deze behandeling wordt uitgevoerd met behulp van de zgn. nat-techniek motor.

Dit is een speciale pedicuremotor die het mogelijk maakt op hygiënisch verantwoorde manier, met gebruik van een verzameling verschillende diamant freesjes, snel, pijnloos en op een verkoelende manier te werken.